A zöldebbé válás kezdeményezése folyamatos növekedést mutat világszerte, egyre több ember csatlakozik a bandwagonhoz. Az MNC-k körében erősödő tendencia, hogy a zöld forradalom kezdetét jelentő zöld hányadost a kereskedelmi ingatlanok területén kérik. Bár a kereskedelmi szektorban óriási az aktivitás, a lakóterületek sem maradnak el, és fokozatos növekedést mutatnak.

A világszerte alkalmazott zöld kezdeményezések közül a zöld kereskedelmi épületek és lakóterek építésére irányuló növekvő késztetés a zöldebb jövő felé tett figyelemre méltó lépésnek nevezhetőtermoventilátor. Más országokhoz hasonlóan Indiában is egyre nagyobb lendületet kap a zöld épületek koncepciója.

A Green Homes az idő igénye, mivel nagyon sokat kínálnak a tulajdonosoknak és az ökoszisztémának. Segítenek megtakarítani az üzemi energiát és a vízköltséget, a használati szinttől függően. A további szempontok, amelyeket meg kell jegyezni, az épületek élettartamának növelése, a felhasználók jobb egészségi állapota, a magasabb termelékenység és természetesen a tulajdonosok imázsának megváltoztatása. Annak ellenére, hogy egy zöld otthon pontosan úgy néz ki, mint bármely más otthon kívülről, a legfontosabb különbség az építkezés során felhasznált anyagokban és rendszerekben rejlik.

A zöld otthon örömet okoz, amikor belép, nyugalmat és egészséget, ha elfoglalt, és sajnálatot, amikor távozik. Ez az erőforrás-hatékonyság, a környezeti érzékenység és az emberi jólétre való odafigyelés sikeres integrálása, ezáltal csökkentve az emberiség környezetre gyakorolt ​​hatását.

A zöld otthonok nemcsak jobb beltéri levegőt és jobb egészségügyi feltételeket biztosítanak, hanem energiahatékonyságot is biztosítanak. Az idősek és a gyermekek nagymértékben támaszkodnak az otthoni gondozásra, és a zöld otthonok életszínvonaluk javulását ígérik. A zöld otthonok előnyei végtelenek lehetnek. A zöld otthonok már elkezdték vonzani a piac érdekelt feleit, köztük építészeket, fejlesztőket és lakástulajdonosokat. Mivel az érintettek aktívvá válnak a zöld otthonok fejlesztésének piacán, ez a piac várhatóan jó ütemben fog növekedni még hosszú évekig.

A Green Homes megfelel az ASHRAE szellőztetési szabványoknak

A megfelelő szellőzés biztosítása érdekében az Amerikai Fűtő-, Hűtő- és Légkondicionáló Mérnökök Társasága (ASHRAE) azt állítja, hogy egy otthon lakóterét óránként 0,35 légcserével vagy 15 köbláb/perc/perc (cfm) sebességgel kell szellőztetni. személy, amelyik nagyobb.